مزایا و معایب لپ تاپ کاستوم شده شامل موارد بسیاری می شود که در اینجا مهم ترین های آن را برای شما توضیح خواهیم داد.

لپ تاپ کاستوم شده چیست؟ چطور بفهمیم که یک لپ تاپ کاستوم شده است یا نه؟ و یا مزایا و معایب لپ تاپ کاستوم شده چیست؟ این ها سوالاتی هستند که این روزها ذهن خریداران لپ تاپ را به خود مشغول نموده اند. این روزها هنگام خرید لپ تاپ مخصوصا خرید اینترنتی لپ تاپ با اصطلاح های ناشناخته ای در سایت ها و فروشگاه های اینترنتی مواجه می شوید که به احتمال فراوان مفهوم آن ها را نمی دانید. یکی از این اصطلاح ها لپ تاپ کاستوم شده است. کاستوم واژه ای انگلیسی به معنی “سفارشی” می باشد که بین فروشندگان و کسبه بازار بسیار رایج و پرکاربرد است.

لپ تاپ کاستوم شده چیست؟

قبل از این که مزایا و معایب لپ تاپ کاستوم شده را بررسی کنیم، اول با لپ تاپ کاستوم شده و نحوه تشخیص لپ تاپ کاستوم شده از اورجینال آشنا شویم. در بالا اشاره نمودیم که کاستوم یا Custom کلمه ای انگلیسی است که به معنی “سفارشی” می باشد. در بازار کامپیوتر و لپ تاپ، مفهوم اصطلاح کاستوم، کم کردن یا اضافه کردن قطعه ای سخت افزاری به یک دستگاه آکبند و نو می باشد.

لپ تاپ کاستوم  شده یعنی لپ تاپی که برخی از قطعات سخت افزاری آن دست کاری شده یا ارتقا یافته است. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که به غیر از چند قطعه ی معمول، سایر قطعات سخت افزاری لپ تاپ قابلیت ارتقا ندارند. به عنوان مثال شما نمی توانید پردازنده اصلی یا گرافیکی لپ تاپ را دست کاری کیند و فقط قطعاتی چون رم و یا هارد آن را می توانید ارتقا دهید. به همین علت شما باید در خرید لپ تاپ مشخصات اصلی را در اولویت قرار دهید.

امروزه اکثر شرکت های معتبر از جمله ایسوس، لنوو، ایسر، اچ پی و… این توانایی را به کاربران خود داده اند تا در سایت اصلی، لپ تاپ مورد علاقه ی خود را آنگونه که نیاز دارند سفارش دهند. یعنی در واقع لپ تاپ خود را شخصی سازی کنند. این کاربران می توانند که شاسی، cpu، کارت گرافیک، رم، هارد و… لپ تاپ را از مدل های مختلف انتخاب کنند. البته این کار در ایران ممکن نیست و به همین دلیل وارد کنندگان چند مدل از یک لپ تاپ با سخت افزارهای مختلف وارد می کنند و با در نظر گرفتن نیازهای مختلف خریداران داخلی، دست به شخصی سازی این لپ تاپ ها می زنند. به این کار در بازار لپ تاپ و کامپیوتر “کاستوم کانفیگ” ( Custom configuration) یا “تنظیمات شخصی سازی” می گویند.

بیشتر بدانیدبهترین لپ تاپ کاربردی برای انواع بیزینس

آیا لپ تاپ های کاستوم شده دست دوم هستند؟

این سوالی است که ممکن است در ذهن همه  شما به وجود آمده باشد که آیا لپ تاپ کاستوم شده دست دوم است یا آکبند؟ برای پاسخ به این پرسش باید به شما بگوییم که این لپ تاپ ها نو می باشند. در واقع در این موارد شرکت های وارد کننده لپ تاپ با شرکت های سازنده و اصلی ارتباط برقرار می کنند و در رابطه با ارتقای دستگاه های مختلف از آن ها سوال خواهند کرد. پس از آن شرکت های اصلی سازنده با صدور مجوز ارتقا به شرکت های وارد کننده اعلام می کنند که مدل لپ تاپ مورد نظر از جهت سازگاری با سخت افزارهای مختلف مورد اطمینان است یا خیر. اگر جواب شرکت اصلی مثبت بود آنگاه بر روی دستگاه تغییراتی اعمال می شود. یک ارتقای ساده در حد یک حافظه رم لپ تاپ قدیمی می تواند سرعت آن لپ تاپ را تا حدودی بالا ببرد.